De kunst wordt duur betaald

26/07/2018

Voor vier dans – en toneelgezelschappen wordt een pretentieus en vooral heel duur onderkomen gebouwd in het Ebbingekwartier. Dat is de uitkomst van het debat in de raad op woensdag 18 juli jl.

Duur omdat er 6,6 miljoen euro op tafel gelegd moet worden. Oorspronkelijk was het bedrag 4,4 miljoen, 50% extra erbij dus, o.a. vanwege gestegen bouwkosten. De meeste raadsfracties hebben hier geen moeite mee, ook de linkse fracties van GroenLinks en PvdA niet. Wij wel, het is onverantwoordelijke geldsmijterij in een tijd waarin het dagelijks leven almaar duurder wordt.

Het college bracht de bittere noodzaak heel  melodramatisch voor het voetlicht.

De gezelschappen Club Guy & Roni, De Noordelingen, Het Houten Huis en De Steeg repeteren momenteel in vervallen scholen en lekkende bedrijfsgebouwen.

Dat kun je de kunsten toch niet aandoen!

Nee, inderdaad maar dan ga je op zoek naar een redelijk alternatief. We probeerden het college daarin te helpen en aan te sporen op zoek te gaan in het eigen gemeentelijke vastgoed naar wel acceptabele ruimtes. We wezen op de leegstaande school in Beijum, de Expeditie, gebouwd voor bijna 2 miljoen en slechts een paar jaar oud. Het onder architectuur ontworpen gebouw heeft internationaal de aandacht getrokken.

Het college wees de suggestie smalend van de hand:  Stad en Ommeland wil dat we ergens in een school gaan zitten, nou dat gaat dus niet gebeuren.  Het college wordt er vast en zeker niet graag aan herinnerd dat hier sprake is geweest van forse kapitaalvernietiging.

Nu maar hopen dat de nieuw te bouwen oefentempel niet het zelfde lot beschoren zal zij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vul de oplossing in *

zoeken