Uit de kunst?

18/07/2018

Vanmiddag wordt in de raad het voorstel besproken voor de inrichting van de zogenaamde Kunstwerf op het terrein in de buurt van de DOT aan de Bloemstraat, u allen welbekend.

Hier zullen geen schepen worden gebouwd (je hoort het geluid al van hamers en klinknagels)  maar er zullen kunstvoorstellingen worden voorbereid door de dans- en toneelgezelschappen Club Guy & Roni, De Noordelingen, Het Houten Huis en De Steeg. Zij hebben nieuwe repetitieruimtes nodig,

want nu repeteren ze nog in vervallen scholen en lekkende gebouwen, zo schrijft het college.

In december 2016 heeft de gemeenteraad er al over besloten, maar er is helaas veel meer geld nodig blijkt nu, anderhalf jaar later. De bouwkosten zijn gestegen. In dit geval met maar liefst met 50!

Bovenop het al eerder beschikbaar gestelde krediet van € 4.451.000,– in december 2016 (waar mijn fractie tegenstemde vanwege de slechte onderbouwing) wordt nog eens € 2.215.000,- gevraagd.

Het vakblad voor de bouw Cobouw heeft het overigens over een algemene stijging voor dit jaar van 7,5%, w.v. 2,5% loonstijging. dat is wel belangrijk lager dan wat hier als gestegen bouwkosten wordt voorgesteld.

Het gebouw wordt onder architectuur gebouwd. O.K., maar het erge is dat het toch al ambitieuze plan nog ambitieuzer moet worden op voorspraak van de stadsbouwmeester, tevens voorzitter van de jury die betrokken was bij de keuze van de nieuw te bouwen “kunstwerf”.

In Groningen zijn echt wel betere gebouwen te vinden dan vervallen scholen en lekkende gebouwen.

Kijk maar eens verder dan de Diepenring: in Beijum staat een school, een waar architectonisch hoogstandje (Expeditie). Die staat momenteel leeg. Uitstekend geschikt voor gezelschappen als het Houten Huis en De Steeg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vul de oplossing in *

zoeken