De wereld is gek geworden

09/03/2018

“Dit zijn de 12 beste raadsleden” kopt de Volkskrant van 9 maart.

Een er van is Woldhuis van 100%

De jury, gevormd door debatinstituut Perikles campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL, beloont vooral raadsleden die initiatiefwetten indienen, die coalities smeden, die debatten in een andere richting sturen.

Uit het juryrapport:

‘Wij menen dat de 12 kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde staan voor wat goed raadswerk vermag: een sterk ontwikkelde visie hebben op de gemeentelijke samenleving, deze in woord en daad, in én om de raadszaal aan de man brengen en middels het raadswerk (debat, moties en amendementen) een onmiskenbare invloed hebben op het gemeentelijk beleid’.

Wie wat anders vindt mag het zeggen, maar de bovenstaande kwalificaties zijn in mindere  of meerdere mate van toepassing op 38 raadsleden van de gemeente Groningen, maar beslist niet op het 39ste genomineerde afgesplitste raadslid. Deze jury geen geen moment goed gekeken naar het optreden van deze genomineerde.

De Volkskrant had ik tot nu toe hoog zitten, maar nu ben ik toch keihard van mijn geloof gevallen.

Wat een wanprestatie.

Gezien de reacties vanuit de gemeenteraad op deze schijnvertoning (van d66 en pvda) kun je allen maar concluderen dat het zelfreinigend vermogen van de raad nihil is: een zetelroofster wordt op het schild gehesen. Inderdaad: de wereld is gek geworden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vul de oplossing in *

zoeken