Trump wint en de PvdA likt haar wonden

08/06/2017

Het was meteen al duidelijk dat de Amerikanen een enorme kat in de zak hebben gekocht met de keuze voor Trump.

Ook in de Groningse politiek werd geschrokken gereageerd op de verkiezing van deze apolitieke figuur. Hoe is het mogelijk dat een grote groep mensen die nooit stemde ineens politiseerde en ging stemmen op een frauduleuze zakenman? Een aantal vrouwen in de gemeenteraad ging op zoek naar een  antwoord en begon een praatgroep om de in hun ogen gedepriveerde stadjers in het hart te sluiten. Gaandeweg veranderde de insteek, want dat is toch wel een beetje moeilijk, en nu heeft de praatgroep bedacht om meer vrouwen in de politiek te krijgen. Waar heb ik dat meer gehoord?

Al tientallen jaren hoor ik dat vrouwen de panacee zouden zijn voor de kilheid, hardheid en oneerlijkheid in de politiek.

Clinton? Zij cashte gretig in Wallstreet. Ik had duizend maal liever Bernie Sanders als Democratische kandidaat.

Thatcher? Zij heeft duizenden mensen de armoede ingejaagd met haar polltax.

Netelenbos? Zij heeft met ons land opgescheept met een eeuwig onrendabele Betuwelijn.

Jorritsma? Zij liet haar huis verwarmen op kosten van de gemeenschap.

Maar vandaag komt de echte aap uit de mouw. De vrouwen hebben bedacht een meet en greet te organiseren in het stadhuis onder leiding van een tweede kamerlid van de PvdA. Ik kreeg het persbericht net onder ogen. Een aantal andere fracties wil kennelijk de PvdA ook graag weer op de been helpen. Ik vraag me af of er niets beters te doen is? Controle van het college bijvoorbeeld.

De gemeenterekening 2016 is net gepubliceerd.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vul de oplossing in *

zoeken