Niet de bus maar de fiets geeft overlast

08/02/2016

Vanavond zat ik in de bus naar huis na de wekelijkse fractievergadering. Wat ben ik blij dat er een riante bushalte is aan de Kreupelstraat, het afdak van het Prefectenhof. Zeker met het lelijke weer van vanavond met al die storm en regen.

In de bus trof ik een bekende die laatst bij Let’s gro is geweest naar een lezing van een Canadese filosoof.

Die had het erover dat onze stad een groot probleem heeft: al die fietsen in alle straten, en onordelijk neergesmeten. De voetgangers worden er ernstig door belemmerd, zei hij. Daar moet echt iets aan worden gedaan. De bus daarentegen is heel belangrijk. Die zorgt voor aanvoer van voetgangers om het een beetje oneerbiedig te zeggen. Maar het is natuurlijk wel waar: zodra mensen de bus uitstappen zijn het voetgangers, de categorie die het college zo liefdevol omarmt.

Het college doet het voorkomen alsof er steeds conflicten zijn tussen de bussen en de voetgangers. Niets is minder waar. Het zijn juist de fietsen en de fietsers die voor de grootst mogelijke problemen zorgen.

Daar moet stevig op worden ingezet. Op de fietsentroep zelf, maar ook op het gedrag van fietsers.

Het is bekend dat veel ouderen op bepaalde uren niet naar de stad fietsen vanwege het vreselijk asociale gedrag van fietsers: aan de verkeerde kant inhalen en snijden zijn er voorbeelden van.

Als alle groepen in vrede in de binnenstad moeten kunnen verkeren moeten de fietsers inbinden.

Desnoods met behulp van de verkeerspolitie.

 

One Response to Niet de bus maar de fiets geeft overlast

  1. G.J.Talsma on 11/02/2016 at 09:57

    Beste mensen,
    Dit artikel van Anna Riemersma is mij uit het hart gegrepen. Het verkeersgedrag in de stad Groningen is zeer slecht. Als voetganger en fietser moet je voortdurend om je heen kijken om niet te worden overreden. Handhaving is ook nul komma nul en als je er iets van zegt ( van dit verkeersgedrag ) krijg je een grote mond. Zou je dit geestelijke armoede kunnen noemen ? Het is te hopen dat de gemeenteraad handelend kan optreden. Veel succes en we blijven hopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vul de oplossing in *

zoeken